Co je to BiB?


Bag-in-Box (BiB), v doslovném překladu "sáček v krabici", je moderní a efektivní způsob balení kvalitních vín. "Krabičák"? Nikoliv. Tento typ distribuce využívá ve světě 60 % dodavatelů. Obrovské popularitě se těší například ve Skandinávii, Anglii, ale také v Austrálii či na Novém Zélandu.

BiB je forma balení vína do sáčků (bag), které jsou vyrobeny ve sterilním laboratorním prostředí. Vakuový sáček je umístěn uvnitř kartonu (boxu) a víno je rozléváno skrze malý kohoutek.

Největší výhodou tohoto typu balení je sterilita obalu a hlavně možnost konzumovat víno postupně bez toho, aby docházelo k jeho oxidaci a tím i postupnému znehodnocení. Dá se říct, že při používání tohoto obalu pijeme denně čerstvé a svěží víno.

Hlavní výhody balení Bag-in-Box:

Trvanlivost vína. Při stáčení se sáček stahuje a zabraňuje tak vniknutí vzduchu i po otevření balení. Víno si tak delší dobu po otevření uchová svou původní chuť a aroma.

PraktičnostPrakticky nehrozí riziko, že se balení rozbije. Použijete tolik vína, kolik opravdu potřebujete a zbytek můžete použít jindy.

Jednoduchá manipulace a skladovatelnost díky nízké hmotnosti a ekonomickému objemu.

Ekologické balení je tvořeno recyklovatelnými materiály a nezatěžuje životní prostředí



Vyzkoušejte Bag-in-Box u vín z oblasti Provence, a to konkrétně u všech druhů vín Teres a Coeur du RouëtBiBy můžete objednávat na adrese kucerova@saggita.cz, nebo přes objednávkový formulář, kde do poznámky uvedete druh vína a počet kusů.




Žádné komentáře:

Okomentovat